a

sobota 30. ledna 2016

Phil Anselmo z Pantery je maličko nácek

To si tak jednou vyrazíte zahrát s ostatními kumštýři, závěrem si trochu protáhnete pravačku, protože držet v ní hodinu mikráč, to taky není žádná sranda, a takhle zmožení se pak u dealera pod pódiem domáháte svého "white powder", páč je to jediná meducína, co vás dokáže spolehlivě zbavit starostí běžného světa.

A tohle má bejt jako celá kauza?!

Ale dobrá, pojďme být chvíli strašlivě vážní: Phil Anselmo se prostě před pár dny ukázal jako bigotní zvíře, které po vystoupení na akci Dimebash 2016 hajlovalo a křičelo do publika "white power", což jeden odvážlivec natočil a posléze vyslal do světa (i když se nejdřív bál, že mu dá Anselmo přes držku). Celej incident najdete tady:


Uff, co k tomu říct? Phil Anselmo je z hlediska hudebního odkazu legenda. Zároveň je to ale dnes už zasloužilej notorik, kterému zjevně šplouchá na maják - a šplouchalo i v minulosti, tohle totiž není zdaleka první případ, kdy se lidi snažil přesvědčit, že bejt antisemita je přece OKa a černoši nám akorát kálej po naší čistoskvoucí kultuře. Nejsmutnější ale není samotné Anselmovo chování (výmluva, že celej svůj výstup předvedl jako legrační odkaz na konzumaci bílého vína v zákulisí, je ostatně jeho tragikomickou vizitkou). Nejsmutnější jsou ty stovky apologetů, kteří se najednou rozhodli tohle chování bránit, omlouvat, zlehčovat a vůbec ze sebe dělat kardinální ignoranty, kterým přijde normální, když se člověk, k němuž reálně vzhlíží spousta děcek, rozhodne veřejně propagovat nadřazenost jedné rasy nad jinými.

Na celou věc pak docela hezky a věcně zareagoval Robb Flynn z Machine Head, kterej je jinak sice taky docela slušná tlučhuba, v tomhle případě má ale samozřejmě recht:


A poté začala protestovat i celá řada dalších umělců, ale to už berme drobátko s rezervou, protože svých 5 minut slávy teď bude chtit vařit každej, kdo ve vzduchu začuje možnost snadné publicity.

No, celá situace zatím pěkně zarezonovala u nás doma, kde už prej začíná své prvni tour plánovat krajně pravicová kapela AnSSelmík, jejíž vznik iniciovali David Matásek (krycí jméno Orlík na kraji města po 20 letech) a Pavel Kříž (krycí jméno Renčův Führer). Daniel Landa (krycí jméno král Jižních elfů) pozvánku nedostal, protože mu nedávno jeblo a srdnatě teď válčí s illumináty v Afghánistánu. Účast Anselma (krycí jméno Cowboy from Auschwitz) se naopak netrpělivě očekává.

Bude párty!


UPDATE: Vypadá to, že z turné kapely AnSSelmík nic nebude. :(


Žádné komentáře:

Okomentovat